La aceste întrebări vom răspunde în articolul nostru de astăzi. Însă, să le luăm pe rând:
Ce este demineralizarea dinților și cum se manifesta?
Demineralizarea dinților poate apărea încă de la vârste fragede și reprezintă o dizolvare la suprafață a smalțului dentar – învelișul dintelui. Cel mai frecvent, este prezentă sub forma unor pete albe cretate, vizibile cel mai bine pe suprafața uscată a dinților copilului.
Deși nu toate petele albe apărute pe dantura micuțului îi pot afecta sănătatea orală, ele trebuie tratate cu atenție de către părinți, de aceea, una din cele mai frecvente recomandări este vizita regulată la medicul pedodont, care se asigură că zâmbetul micuțului este sănătos și ferit de boli.
Care sunt cauzele demineralizării?
Cauza principală pentru apariția procesului de demineralizare a smalțului dinților este reprezentată de placa bacteriană care se depune pe dinți și contribuie la menținerea unei acidități ridicate, dar și de acizii prezenți în sucurile de fructe, în special în citrice.
Calciul si fosforul, elemente importante pentru sănătatea oaselor și a dinților, se dizolvă și se descompun, smalțul dinților devenind mai slab și mai puțin rezistent, favorizând apariția cariilor.
Ce tratament, simplu, dar eficient, recomandăm noi, la Dentetico?
Cercetările recente arată că fluorul stimulează aproape imediat remineralizarea smalțului dinților și că, după ce este aplicat, suprafața dintelui devine mai puțin sensibilă la degradare prin reducerea capacității bacteriilor de a produce acid.
Fluorizarea este procedura stomatologică de profilaxie și prevenție a apariției cariei dentare prin care, în urma periajului profesional, se aplică la nivelul tuturor dinților produse de uz stomatologic (gel / lac / varnish) cu diferite concentrații de fluor.
Fiind o procedură simplă, minimum invazivă și nedureroasă, fluorizarea poate fi efectuată în cadrul controlului stomatologic regulat al copilului.
Ca să vedeți cum prevenția este cea mai bună armă pentru un zâmbet sănătos, dorim să vă prezentăm câteva dintre beneficiile fluorizării, la copii:
- Diminuează sensibilitatea dentară;
- Protejează dinții împotriva cariilor dentare
- Fluorizarea dinților până la vârsta de 12-14 ani contribuie la formarea unei dentiții permanente sănătoase
- Încetinește procesul carios, chiar și în cazul cariei dentare deja formate
Suntem convinși că puneți mare preț zâmbetul copiilor voștri, de aceea, Dentetico este cel mai de încredere aliat pentru sănătatea orală a micuților. Suntem aici, și lucrăm cu mare drag pentru toată familia voastră, de aceea, pentru programări sau informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0721904777 sau la adresa de email info@dentetico.ro
Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!
Ne găsești și pe