Pentru că am primit o mulțime de întrebări din partea pacienților Dentetico cu privire la rezistența și durata de viață a unui implant dentar, putem începe prin a vă spune că rata procesului de implantare are un succes de peste 95% , calculată luând ca variabilă o perioadă de până la 30-35 ani de zile.
Rezistența lor în timp depinde, totuși, de mai mulți factori, iar pacientului care beneficiază de o astfel de intervenție i se recomandă controale periodice la medicul stomatolog – de cel puțin două ori pe an, precum și proceduri de igienizare a cavității bucale. Și pentru că tot am atins subiectul igienei orale – grija pe care fiecare pacient o are cu privire la starea lui de sănătate este vitală în cazul oricărei intervenții stomatologice.
Astfel, curățarea dinților de două ori pe zi – prin periaj dentar, ață dentară (sau duș bucal) devine un obicei care prelungește durata de viață a implantului dentar. Cu toate acestea, în funcție de absorbția lui de către organism, implantul dentar ar putea fi reînlocuit după o perioadă de 20 ani, în funcție de recomandarea medicului stomatolog.
Ce este implantul dentar?
Implantul dentar este un șurub din titan, care este folosit pentru a înlocui o rădăcină a unui dinte care a fost pierdut. Implantul va fi fundația pentru coroana dentară, sau pentru puntea dentară – redând astfel funcțiile complete ale unui dinte.
De ce este importantă osteointegrarea?
După procesul de inserare al unui implant, osul maxilarului, care înconjoară implantul, va crește în contact cu suprafața implantului, atașându-se de ea. Acest proces este vital în rata de succes a procesului de implantare, iar dacă osteointegrarea nu are loc, atunci implantul va fi un eșec și se va pierde.
Implantul dentar este o soluție, iar în cele de mai jos vă prezentăm etapele de inserare ale implantului dentar:
- Șurubul se inserează intra-osos, în locul rădăcinii dintelui lipsă. Este înșurubat un implant realizat dintr-un material rezistent, care are proprietăți asemănătoare cu rădăcina dintelui natural;
- După perioada de vindecare și acceptare de către organism a rădăcinii implantate, medicul stomatolog atașează partea mediană a implantului dentar, iar apoi, este realizată coroana – partea vizibilă și funcțională a dintelui – care poate fi realizată din ceramică pe suport de zirconiu – materiale biocompatibile și asemănătoare dintelui natural;
- În cazul în care pacientul nu are suficientă masă osoasă, specialiștii Dentetico pot realiza și adiție osoasă – etapă premergătoare celei de inserare a bontului protetic și coroanei dentare.
Dentetico este alături de tine. Iar specialiștii noștri te vor ajuta pe tot parcursul procesului de implantare, fiindu-ți explicați toți pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru ca rezultatul să fie cel pe care îl aștepți. Frumusețea începe cu un zâmbet perfect – zâmbetul Dentetico!
Detalii și informații: 0721904777 sau la info@dentetico.ro