Osteointegrarea în implantul dentar. Etapa care asigură succesul implantului dentar

Implantul dentar nu este dureros. Implantul dentar preia toate funcțiile unui dinte natural și restabilește armonia și funcționarea întregii cavități bucale. Implantul dentar are o rată de succes foarte mare, dacă sunt respectate întocmai etapele pre-chirurgicale și post-chirurgicale

Implantul dentar nu este dureros. Implantul dentar preia toate funcțiile unui dinte natural și restabilește armonia și funcționarea întregii cavități bucale. Implantul dentar are o rată de succes foarte mare, dacă sunt respectate întocmai etapele pre-chirurgicale și post-chirurgicale, iar în articolul de astăzi dorim să vă vorbim despre osteointegrarea implantului dentar – cât de importantă este ea în acceptarea implantului în organism. Să începem, deci:

Ce este osteointegrarea?

Osteointegrarea este procesul de fuziune a unui implant dentar cu osul maxilarului. Cel mai frecvent lucru care îi sperie pe pacienții care decid să-și pună implanturi dentare este respingerea lor de către organism. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă foarte rar într-o clinică, așa cum este Dentetico, cu medici cu experiență și aparatură și materiale de cea mai înaltă calitate. În acest caz, succesul integrării depinde de starea de sănătate a pacientului, și de modul în care acesta respectă recomandările medicului.

Care sunt pașii de integrare ai implantului dentar, în organism?

După intervenție, țesutul osos crește între spirele implantului, ceea ce asigură ancorarea sigură a rădăcinii artificiale în osul maxilarului. Procesul se numește osteointegrare și are loc în mai multe etape:

  • În prima lună după intervenție, se formează trabecule de țesut spongios între implant și țesutul osos al maxilarului. Osul este încă moale, astfel încât implantul nu este atașat ferm, și este ușor de destabilizat atunci când este supraîncărcat.
  • Până în luna a patra, se formează un os lamelar dens, care umple spațiul liber. Implantul este fixat în siguranță, deci poate fi încărcat cu coroane, în siguranță.
  • După un an și jumătate, implantul este complet fuzionat cu osul înconjurator.

Vă spunem și vă descriem toate aceste etape, pentru a ști exact la ce să vă așteptați după intervenția chirurgicală, pentru că ne dorim să fiți informați, la fiecare pas. Totodată, ținem să precizăm că unui candidat pentru intervenția de implant dentar i se aduc la cunoștință toate aceste etape, la discuția preliminară cu medicul specialist de la Dentetico, atunci când se creionează planul de tratament personalizat.

Timpul de osteointegrare pentru fiecare maxilar în parte. De ce diferă?

Momentul osteointegrării diferă din cauza caracteristicilor anatomice ale maxilarelor și a densității osoase.

  • La maxilarul superior, osul din jurul implantului capătă densitatea suficientă numai după 4-6 luni, deoarece este încă de la început mai poros și cu o densitate mai redusă decât osul mandibular.
  • La arcada inferioară, procesul de osteointegrare are loc în doar 3-4 luni deoarece osul este mai bine alimentat cu sânge, și are o densitate mai ridicată.

Atunci când v-am spus că una din valorile clinicii Dentetico este transparența actului medical și a serviciilor oferite, la acest lucru ne-am referit: ne dorim să vă oferim informații clare, cu privire la serviciile pe care le avem în clinică, pentru a avea așteptări realiste și pentru a înțelege care sunt etapele fiecărui act medical.

Ne dorim să vă fim alături, de aceea, orice întrebare ați avea ne-o puteți trimite sau scrie fie pe adresa de email info@dentetico.ro, fie la numărul de telefon 0721904777, unde vă puteți și programa la clinica noastră.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!