Reguli de igienă pentru purtătorii de aparat dentar, prezentate de Dentetico

Ne place atunci când vedem că pacienții noștri ne pun întrebări și vor să afle mai multe despre cum pot avea un zâmbet sănătos, iar în articol de astăzi de pe blogul nostru ne dorim să vă prezentăm cinci pași prin care puteți avea o igienă dentară corectă, atunci când sunteți în timpul unui tratament ortodontic.

Indiferent de aparatul dentar ales, disconfortul pacienților este, de obicei, de cca. 7-10 zile. După această perioadă pacienții se obișnuiesc și aproape că uită de existența aparatului dentar în cavitatea lor bucală. Unii dintre ei acuză retenția alimentelor în aparatul ortodontic, aceasta putând deveni, într-adevăr, o problemă atunci când igiena orală este insuficientă sau deficitară.

Pentru a evita formarea cariilor, este necesară instruirea pacienților și instituirea unui program foarte strict de igienă, atât în interiorul cabinetului dentar, cât și acasă. De aceea, astăzi ne dorim să vă prezentăm câțiva pași pe care trebuie să îi îndepliniți:

  1. Folosește o pastă de dinți cu fluor și o periuță de dinți cu peri moi.
  2. În cazul în care aparatul purtat are elastice intraorale, scoate-le înainte de periaj și atașază-le ulterior;
  3. Periază ușor de-a lungul liniei gingivale folosind o mișcare circulară, oprește-te aproximativ 10 secunde pe fiecare dinte, înainte de a trece la următorul;.
  4. Ulterior, perie aparatul apăsând ferm periuța de dinți, astfel încât firele acesteia să pătrundă în spațiile dintre sârmă și dinti;
  5. Periază bracket-urile și firele, precum și în jurul acestora;
  6. Folosește o periuță interdentară pentru a curăța spațiile mai greu accesibile precum și între 2 brackeți vecini, pe sub arcul aparatelor;
  7. Clătește-ți gura cu apa de gură și apoi inspectează îndeaproape dinții și aparatul ortodontic pentru a evalua gradul de curățare.

Cum menții aparatul dentar curat:

Dacă porți un aparat dentar mobil, pentru a le menține curate, îți oferim câteva sfaturi care te pot ajuta să îl igienizezi:

  • În momentul în care acestea nu sunt în gură este recomandat să fie păstrate într-un recipient, perfect curat.
  • Spală aparatul dentar cu săpun și folosind o periuță de dinți diferită de cea cu care se efectuează periajul dentar;
  • Insistă cu periajul la nivelul șurubului întrucât placa bacteriană sau tartrul restante la acest nivel pot îngreuna sau chiar împiedica activarea aparatului;
  • Introdu aparatul dentar într-un pahar cu apă, cu o tableta specială de igienizare, la un interval de 5-7 zile;
  • Nu utiliza niciodată aparatul dentar, dacă nu te-ai spălat pe dinți sau nu ai spălat aparatul.

Ne dorim ca prin articolele pe care le scriem pe blogul nostru să îți fim de ajutor, iar echipa Dentetico abia te așteaptă la #clinicazambetelorperfecte pentru a avea grijă ca zâmbetul tău să fie sănătos, tot timpul. Suntem aici, pentru tine, așa că îți poți face o programare la numărul de telefon 0721904777 sau ne poți trimite întrebările tale pe adresa de email info@dentetico.ro

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!