Problemele măselelor de minte. De ce extracția lor este ultima soluție

Poate credeai că măselele de minte sunt doar niște dinți care cresc în perioada adultă a vieții, însă lucrurile nu sunt așa de simple. De foarte multe ori, apariția molarilor de minte vine cu o serie de probleme care sunt dureroase și pot cauza un disconfort crescut în cavitatea bucală…

Poate credeai că măselele de minte sunt doar niște dinți care cresc în perioada adultă a vieții, însă lucrurile nu sunt așa de simple. De foarte multe ori, apariția molarilor de minte vine cu o serie de probleme care sunt dureroase și pot cauza un disconfort crescut în cavitatea bucală. Medicii Dentetico sunt alături de tine și te vor ajuta să scapi de aceste probleme, fără durere și într-un mod care îți va permite să te bucuri din nou de bucuriile vieții de zi cu zi. Dar haideți să vedem care este ”rădăcina” acestor situații neplăcute.

Ce este măseaua de minte?

Rolul acestui dinte este acela de a ajuta la masticație, de a tăia alimentele și de a le fărâmița. Pe arcadele dentare, molarii de minte sunt ultimii care își fac apariția, iar erupția lor poate dura mai mult timp. De regulă, aceștia ies la vârsta de 18 ani, dar există cazuri în care apar mai târziu. Depinde de fiecare pacient în parte și de conformația anatomică a fiecăruia – dacă e sau nu loc pentru acești dinți, însă există cazuri în care arcada nu permite decât prezența a 28 de dinți. În aceste situații apare durerea, pulsațiile la nivelul gingiilor sau chiar compromiterea molarilor vecini.

Consultul stomatologic periodic te poate salva și poate preîntâmpina astfel de neplăceri – deoarece, cu ajutorul radiografiilor dentare se poate stabili dacă rădăcinile sunt dezvoltate, dacă molarul are sau nu probleme în dezvoltarea lui.

Ce probleme pot apărea în cazul erupțiilor molarilor de minte?

Cele mai frecvente probleme, întâlnite în cazul pacienților care au venit la clinica noastră prezintă următoarele simptome:

  • Durere acută
  • Infecții la nivelul gingiilor
  • Carii dentare
  • Afectarea dinților învecinați

De ce trebuie să apelăm la extracția molarilor de minte?

Dacă evoluția molarilor de minte nu este una corectă, de cele mai multe ori este recomandată îndepărtarea acestei probleme, pentru că există riscul infectării și afectării și dinților învecinați. Medicii Dentetico au grijă ca această situație neplăcută să fie rezolvată și tratată cu cea mai mare atenție, pentru ca tu să nu mai simți neplăceri sau indispoziții la nivelul cavității bucale.

Recomandăm extracția molarilor de minte în cazul unor inflamații repetate, sau dacă acesta rănește obrazul sau gingia, ori roade mucoasa bucală. Extracția molarului de minte va avea loc sub anestezie (locală de cele mai multe ori, sau generală – în funcție de complexitatea cazului), iar perioada de vindecare este diferită de la pacient la pacient. Medicul Dentetico va prescrie antibiotice și antiinflamatoare, precum și o serie de recomandări (evitarea consumului de băuturi și alimente fierbinți, cafea, alcool sau alimente prea tari).

Recomandăm extracția dentară în următoarele cazuri:

  • Dacă infecția gingiei înconjoară măseaua de minte
  • Dacă molarul este deja cariat
  • Dacă molarul afectează dinții învecinați, transmițându-le carii și boli parodontale

Suntem alături de tine, și vrem să trecem împreună peste toate neplăcerile, de aceea specialiștii Dentetico îți vor oferi cele mai bune sfaturi și, împreună vom lua cele mai bune decizii pentru ca zâmbetul tău să fie din nou sănătos.