Protezele pe implanturi. De ce, dar mai ales când le recomandăm?

Cel mai frumos sentiment este acela să reușim să oferim din nou speranță unei persoane care nu s-a mai bucurat de lucrurile mici ale vieții, precum: a mușca dintr-un măr, a râde din tot sufletul (fără să fie nevoită să își acopere dantura), a vorbi și a-și manifesta trăirile, fără nicio grijă.

Deși specializarea noastră principală este estetica dentară, ne dorim să excelăm și pe ramura reabilitării protetice, de aceea, prin articolul de astăzi dorim să dezvoltăm serviciul Dentetico: protezele dentare pe implanturi.

Ce este proteza fixă? Când se recomandă?

Proteza dentară este un dispozitiv medical unic, personalizat, realizat în scopul refacerii anatomiei dento-faciale, restaurării integrității arcadelor dentare și a funcțiilor fiziologice: masticație, fonație, respirație, gust. Edentația totală a uneia sau a ambelor arcade dentare poate fi restaurată fie cu proteze convenționale, fie se pot utiliza implanturi pentru a ajuta la realizarea unor lucrări dentare detașabile sau fixe.

Protezele totale mobile sunt cele clasice, care sunt menținute pe arcada dentară prin succiune, iar cele fixe Overdentures sau Snapondentures sunt protezele menținute pe arcada dentară cu ajutorul implanturilor.

Avantajele protezei dentare pe implanturi

De ce recomandăm proteza fixă pe implanturi? Pentru că experiența ne-a demonstrat, că odată terminat procesul de reabilitare, pacientul uită că are „dinți puși” – atât de naturală și rapidă este acomodarea cu proteza pe implanturi. De aceea, vă prezentăm o serie de avantaje ale protezei dentare pe implanturi:

Stabilitate – sprijinul este mixt atât pe implanturi cât și pe gingii. Acest tip de proteză oferă un confort sporit față de proteza mobilă clasică chiar dacă designul este asemănător.

Menținere pe câmpul protetic – nu cade din gură în timpul vorbirii sau strănutatului datorită sistemelor speciale de retenție: locatori și O-ringuri.

Estetică foarte bună– imită perfect dinții naturali

Masticația – proteza ancorată pe implanturi crește forța masticatorie, îmbunătățind astfel masticația, resorbția osoasă este minimă în comparație cu protezele clasice.

Fonația este restabilită in totalitate.

Fiind o piesă mobilizabilă, adică poate fi îndepărtată de către pacient ori de câte ori este nevoie, oferă posibilitatea menținerii unei bune igiene orale, atât la nivelul protezei cât și la nivelul gâtului implantului, zona unde se acumulează placa bacteriană și tartru.

Una din etapele suplimentare procesului de reabilitare protetică este inserarea implanturilor, iar ca să știți la ce să vă așteptați, vă prezentăm o serie de analize pe care trebuie să le prezentați înainte de demararea procesului, efectiv.

Analize necesare inserare implant

  1. Hemoleucograma
  2. Coagulograma
  3. Fibrinogen, VSH, Uree, Creatinină, Acid Uric, Bilirubină
  4. Colesterol, TGP, TGO,
  5. Calciu
  6. Glicemie
  7. Sumar urină
  8. Proteina C reactivă – măsurată
  9. Test serologic depistare anticorpi VHB, VHC

La Dentetico vă oferim tot sprijinul de care aveți nevoie pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la restaurarea perfecțiunii zâmbetului! O echipă de profesioniști este gata să lucreze pentru voi. Abia așteptăm să ne întâlnim și nu uitați:

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!