Ce este piercingul oral?
Piercingul oral poate fi pe limbă, buze sau obraz. În ultimii ani, piercingul oral a devenit o formă de exprimare a propriei personalităţi. Ca şi cerceii din urechi, bijuteriile metalice folosite în piercingul oral sunt disponibile în diverse stiluri, inclusiv cercei buton, barbells şi cercei în formă de inel. Nu uitaţi că piercingul limbii, buzelor sau obrajilor presupune un risc mai mare pentru sănătate decât cel clasic din urechi. Înainte de a vă hotărî că vreţi unul, cereţi sfatul medicului stomatolog, pentru a vă explica riscurile unei astfel de proceduri.
Care sunt riscurile piercingului oral?
Trebuie să fiţi informaţi despre posibilele efecte secundare ale piercingului oral. Printre acestea noi enumerăm următoarele:
- Infecţia:Cavitatea bucală conţinând milioane de bacterii, piercingul oral poate provoca o infecţie. Dacă vă jucaţi cu cerceii după montarea lor, din nou vă expuneţi unui risc de infecţie.
- Hemoragie prelungită:Dacă acul de piercing atinge un vas de sânge, efectul poate fi producerea unei hemoragii greu de controlat şi pierderea unei cantităţi mari de sânge.
- Durerea şi inflamaţia:Durerea şi inflamaţia sunt simptome frecvente ale piercingului oral. În cazuri extreme, inflamarea severă a limbii poate duce la blocaj respirator.
- Ruperea sau fisurarea unui dinte:Lovirea de bijuteriile din gură poate fractura dinţii. Şi coroanele dentare pot fi fisurate prin contactul cu bijuteriile.
- Rănirea gingiilor: Bijuteriile metalice pot răni ţesutul gingival moale, şi în plus provoacă retracţia gingivală. Pe lângă aspectul inestetic, retracţia gingivală lasă dintele mai vulnerabil la carii şi la afecţiuni parodontale.
- Împiedicarea funcţiilor normale:Bijuteriile din gură pot stimula producerea de salivă în exces, pot afecta pronunţarea corectă a cuvintelor şi pot cauza probleme de masticaţie şi înghiţire.
- Infecţii cu cale de transmitere sanguină:Piercingul oral a fost încadrat de Institutele Naţionale de Sănătate ca un posibil factor în transmiterea hepatitei B, C, D şi G.
- Endocardita:Piercingul oral constituie un risc suplimentar de endocardită, o leziune inflamatorie la nivelul valvelor cardiace sau al pereţilor cavităţilor cardiace. Leziunea creată prin piercing facilitează pătrunderea bacteriilor din cavitatea bucală în fluxul sanguin, prin care pot ajunge mai departe la inimă.
Atunci când doriți să vă înfrumusețați aspectul, trebuie să aveți, în primul rând în vedere sănătatea. Pentru că noi ne dorim zâmbete perfecte pentru pacienții noștri, nu recomandăm astfel de metode de înfrumusețare, pentru că pot atrage după sine o serie de neplăceri. Ne dorim să avem o relație deschisă și caldă cu voi, de aceea, vă stăm la dispoziție pentru orice informație aveți nevoie, astfel, ne puteți suna la numărul de telefon 0721904777 sau ne puteți scrie pe adresa de email info@dentetico.ro .
Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!
Ne găsești și pe