Ce pastile putem lua pentru durerea de măsea? Calmarea durerii fără rețetă

Pentru că suntem departe unii de alții, iar mulți dintre voi ne-ați scris și ne-ați întrebat ce medicamente recomandăm pentru tratarea durerilor, medicii Dentetico au realizat o listă cu medicamente, care pot fi procurate fără și cu rețetă, și care ajută la ameliorarea simptomelor pe care le avem.

”Doamna doctor, mă doare măseaua! Ce pot să iau?” Răspunsul la această întrebare poate fi variat, în funcție de cauza care a generat durerea de măsea. Însă, pentru a ameliora starea de rău, vă recomandăm o serie de medicamente pe care le puteți administra.

  • Paracetamolul sau Ibuprofenul în doze standard (de 200 mg – 400 mg) – acestea pot fi procurate fără rețetă, iar dacă durerea este ușoară, puteți lua o capsulă de Ibuprofen de 400 mg la fiecare 4-6 ore
  • Există și medicamente cu doză mai mare de analgezic, care se dau cu prescripție medicală (cum ar fi Arcoxia sau Ketonalul), iar acestea se administrează, în cazul unei dureri moderate-mari, o capsulă la 6 ore, pe perioada a 24 de ore, apoi, dacă durerea nu se ameliorează, se continuă tratamentul cu Ibuprofen de 400 mg, o capsulă la 4-6 ore.
  • Dacă durerea este severă, trebuie să mergeți la urgență, pentru un control de specialitate.

Comprimatele se administrează cu un pahar de apă și se înghit întregi, fără a fi sparte, sau mestecate.

ATENȚIE! Medicii din Franța au publicat un material conform căruia, administrarea ibuprofenului poate agrava simptomele provocate de COVID-19, așadar, dacă ați fost testat pozitiv evitați administrarea medicamentelor pe bază de ibuprofen! Pentru a scădea febra și a ameliora efectele acesteia în organism, puteți lua, DOAR la sfatul medicului specialist, paracetamol (sau derivate ale acestuia).

Doamna doctor, mi s-a infectat măseaua!” Pacienții noștri, care au infecții la nivelul cavității bucale (febră, durere foarte mare, inflamare a gingiei, puroi la nivelul gingiei) trebuie să înceapă un tratament cu antibiotice.

Antibioticele NU se dau fără prescripție medicală, în farmacii!

Amoxicilina și Augumentinul merg foarte bine în infecțiile oro-maxilo-faciale, având un spectru antibacterian larg.

Clindamicina este recomandată pacienților care sunt alergici la penicilină.

NU recomandăm tratamentul cu antibiotice decât în cazul în care pacientul are simptome și semne de infecție: pulpită, necroză pulpară, fistulă purulentă).

Dragii noștri, sperăm să ne revedem cât mai curând, iar informațiile acestea să vă fie de folos. Echipa medicală Dentetico vă stă la dispoziție, așa că ne puteți scrie oricând pe adresa de email info@dentetico.ro sau ne puteți suna la numărul de telefon 0721904777!

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *